neděle 3. února 2019

Zase na pozemku

Včera jsme zase byli na našem pozemku, zase tam aspoň něco málo udělat, poklidit, odvozit...naštěstí jsme to stihli dřív než dnes začalo sněžit. Teď máme na zahradě tak 30 cm sněhu, takže na pozemku to bude vypadat hodně podobně, protože je to dost blízko od našeho současného bydliště. Už asi před měsícem, když byla vichřice, napsala Pavlovi jeho spolužačka, naše nová sousedka, že nám na pozemku spadl strom. Je to modřín, když jsme byli na pozemku poprvé, tak jsme se na něj dívali a měli jsme podezření, že je uschlý. A asi opravdu nebyl v pořádku, protože to vypadá, že mu uhnily kořeny a kvůli tomu ten vítr nevydržel.
Pavel bude muset dovézt motorovou pilu a strom rozřezat, aspoň budeme mít dřevo na zatápění v krbu. Bohužel strom spadl i k dalším sousedům, ale ti si poradili...kus, který jim zasahoval přes plot, odřízli a hodili nám ho za plot.



Máme tam taky takovýhle vysoký smrk. Moc se mi líbí, ostatně Péťovi taky, včera vyšplhal výš než do jeho půlky. Byla bych moc nerada, kdyby se musel smrk pokácet. Budeme ho muset ale nechat zkontrolovat dendrologem - odborníkem na stromy, jestli není nebezpečný a nemohl by taky spadnout. Ale fakt by mě to moc mrzelo, kdyby musel pryč...třeba by bylo řešením ho jen zkrátit. No uvidíme, co nám řekne odborník.


Dřeva tam máme celkem dost, děláme si hromadu u plotu a pak to nakládáme do auta


Tuhle hromadu se dřevem a jiným harampádím postupně rozebíráme


Další dřevo na zátop



A další vyklizené oblečení


Už se moc těším, až budeme mít boudu vyklizenou, zbouranou a začne se stavět domek. Nějak si nedokážu zvyknout na pocit, že bude něco jenom naše a budeme si to moct zařídit podle sebe. A moc se na to těším.

Žádné komentáře:

Okomentovat